Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 14.000 de sancţiuni în 3 zile și aproape cinci sute de permise reţinute pentru conducere sub influenţa alcoolului, anunță IGPR

Poliţiştii au aplicat, în doar trei zile, peste 14.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 499 de permise pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, a informat, marţi, Inspectorului General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit Agerpres.

"În perioada 4 - 6 septembrie, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive", se precizează într-un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

În cele trei zile, spun oamenii legii, au fost efectuate 26.120 de testări pentru consum de alcool şi 252 de testări pentru substanţe psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14.116 sancţiuni contravenţionale.

"Dintre acestea, 499 au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 12.956 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 661 pentru nerespectarea altor acte normative ce privesc domeniul rutier", se menţionează în comunicat.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

Totodată, arată sursa citată, au fost reţinute 1.689 de permise de conducere, dintre care 499 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, şi 1.190 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Potrivit poliţiştilor, dintre cele 439 de infracţiuni constatate, 188 au fost pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, 21 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive şi 230 pentru alte infracţiuni.

IGPR informează că, în primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.