Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 142.000 de semnături ale cetăţenilor care nu susţin legile justiţiei au fost depuse la Senat de către comunitatea Declic

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam declic semnaturi

Comunitatea Declic a desfăşurat, luni, în faţa sălii de plen a Senatului, un covor de hârtie care conţine peste 142.000 de semnături ale cetăţenilor care nu susţin legile justiţiei. Iniţiatorii acestei campanii vor să vadă dacă senatorii vor călca peste acest covor, afirmând că, până acum, „au fost dispuşi să calce în picioare dorinţa cetăţenilor”. „Comunitatea Declic depune astăzi peste 140.000 de semnături provenite de la cetăţenii români care vor o Justiţie independentă. Toate aceste semnături sunt reunite sub mesajul «Toţi pentru Justiţie» şi sunt adunat în ultimele luni, în campania pentru o Justiţie nesubordonată politic”, a declarat Roxana Pencea, membru al comunităţii Declic.

Întrebată ce mesaj le transmit iniţiatorii petiţiei senatorilor, aceasta a spus: „Vrem să fie conştienţi că există foarte mulţi cetăţeni nemulţumiţi de acţiunile lor din ultima perioadă, anume cetăţenii nu susţin faptele de corupţie, nu doresc un viitor acaparat politic şi capturat de penali. Lucrul acesta ei îl ştiu, dar am venit astăzi, aici, să îl repetăm şi să îl punem în lumină”.

De asemenea, ea a spus că se doreşte ca prin această iniţiativă să se renunţe de tot la legile justiţei şi să fie respectate deciziile Curţii Constituţionale a României. „Noi dorim ca cei din coaliţie să renunţe complet la modificarea legilor justiţiei. Probabil că se va proceda în următoarea perioadă la respectarea deciziilor CCR. Vom fi activi în toată această perioadă astfel încât să cerem renunţarea completă la modificarea legilor justiţiei”, mai spune ea.

Întrebată ce crede despre reacţia pe care o vor avea senatorii la vederea covorului de hârtie întins pe jos, care conţine numele celor care au semnat petiţia, Pencea a spus că „o să vedem dacă îşi arată respectul, dacă vor trece peste semnăturile oamenilor”. „Suntem foarte interesaţi să vedem care va fi reacţia acestora, să vedem dacă îşi arată respectul (...) dacă vor trece peste semnăturile oamenilor. Până acum am văzut că au fost dispuşi să calce în picioare dorinţa cetăţenilor, sperăm că nu va continua acest lucru”, continuă Roxana Pencea, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.