Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 150 de victime în două atentate în Irak

atentat

Cel puţin 47 de persoane au fost ucise şi aproape 100 rănite în două atacuri cu bombă luni în estul Irakului, au anunţat surse din securitate şi medicale, subliniind ameninţarea continuă a militanţilor Statului Islamic într-o provincie considerată anterior eliberată de jihadişti, informează Reuters.

În ianuarie, oficiali irakieni au declarat victoria asupra grupării radicale jihadiste în provincia Diyala, care se învecinează cu Iranul, după ce forţele de securitate şi paramilitare şiite au izgonit Statul Islamic (SI) din oraşele şi satele ocupate ale provinciei, deşi militanţii au rămas acolo activi.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 72 rănite în explozia unei maşini-capcană într-o piaţă din nordul oraşului Baquba, au declarat aceste surse. O explozie separată în estul oraşului a ucis alte şapte persoane şi rănit 25.

Nu a existat o revendicare imediată a atacurilor, dar ele au avut loc la mai puţin de o lună după un bombardament revendicat de SI asupra oraşului Khan Bani Saad, care a făcut peste 100 de morţi.

Forţele proguvernamentale se luptă să izgonească SI din zone vaste de teritoriu în nordul şi vestul Irakului cucerite de grupare într-o ofensivă-fulger peste graniţa cu Siria vara trecută, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.