Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 17 milioane de lei pentru lucrările la Spaţiul clinic de recuperare oncologică din Slatina-Nera din Caraș-Severin

Facebook
medic doctor spital

Lucrările de construcţie la primul centru de recuperare oncologică din România au fost recepţionate joi în localitatea Slatina-Nera, judeţul Caraş-Severin, spaţiul clinic fiind destinat bolnavilor de cancer şi leucemie aflaţi în stadii incipiente ale bolii, a informat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), potrivit Agerpres.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, lucrările fiind realizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

"Acest prim centru de recuperare oncologică din România este un proiect extrem de important, la care au contribuit, într-un efort comun, autorităţi publice, persoane fizice şi instituţii. O asemenea implicare merită tot respectul nostru şi vreau să-i asigur pe beneficiari că pot conta pe noi pentru continuarea acestui demers!", a precizat ministrul Ion Ştefan, într-un comunicat al MLPDA.

Spaţiul clinic se adresează bolnavilor de cancer şi leucemie, aflaţi în stadii incipiente ale bolii, care vor fi trataţi pe baza unui plan personalizat de tratament, având la bază medicamente pentru controlul durerilor şi ţinându-se cont de toate celelalte afecţiuni existente.

Citește și: Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: 'Este un moment dificil!’

În cadrul centrului, pe lângă asistenţă medicală specializată, pacienţii şi familiile acestora vor beneficia şi de asistenţă socială, consiliere psihologică şi spirituală.

Construcţiile realizate de CNI reprezintă etapa a doua dintr-un proiect mai amplu şi se referă la construirea a trei clădiri pentru pacienţi - corpurile E, F şi G, unde vor fi cazaţi bolnavii oncologici, şi a încă unei clădiri, corpul H, cu funcţiune de cameră hiperbară.

Corpurile de clădire din Spaţiul clinic de recuperare oncologică beneficiază de 15 unităţi de cazare în camere cu grup sanitar şi hol în fiecare modul, cu un total de 45 de locuri, cabinete, spaţii de tratament, camera hiperbară grupuri sanitare, oficii, spaţii tehnice.

Camera hiperbară utilizează oxigeno-terapia hiperbară care constă în inhalarea oxigenului pur sau a aerului îmbogăţit cu oxigen de către pacient, acesta stând într-o încăpere la o presiune mai mare decât cea atmosferică pentru a-i creşte, astfel, nivelul oxigenului din sânge şi care contribuie la refacerea ţesuturilor mai repede decât în mod normal.

Valoarea totală a finanţării asigurate de MLPDA, prin CNI, a fost de 17,16 milioane lei, iar beneficiarul este Fundaţia de utilitate publică "Sfânta Irina", organizaţie neguvernamentală, non-profit, dedicată îngrijirii medicale, sociale, psihologice şi spirituale a bolnavilor de cancer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.