Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.700 de metri liniari de diguri mobile au fost ridicate pentru a proteja Vadu Roșca, după ce râul Putna a atins niveluri istorice

b1.ro
inundații

Peste 1.700 de metri liniari de diguri mobile au fost montate de reprezentanții Apele Române Siret, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, cu ajutorul celor de la Apele Române Dobrogea-Litoral și al celor de la Apele Române Buzău-Ialomița, pentru a proteja satul Vadu Roșca, județul Vrancea, potrivit mediafax.ro.

După montarea celor peste 1.700 metri liniari de diguri mobile, riscul inundațiilor din Vadu Roșca a fost redus semnificativ.

„Râul Putna a atins, în data de 20 iunie, la miezul nopții, nivelul maxim istoric de 624 de cm, situându-se cu 24 de cm peste cota de pericol și fiind cu 3 cm mai mult decât în anul 2005. În colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., Apele Române au luat măsuri de atenuare a viiiturilor și au stocat un volum de 15 milioane de mc de apă în acumulările Movileni și Călimănești”, au transmis, joi, cei de la Apele Române.

Debitele evacuate în aval de acumularea Movileni, pe râul Siret, au fost de circa 1500-1600 mc/s, față de 4100 mc/s, cât au fost în anul 2005, fapt ce a permis „descărcarea” rapidă a debitelor pe râul Putna.

Volumele de apă revărsate din râul Putna, în aval de secțiunea Mircești, au afectat localitatea Biliești, ulterior fiind preluate, prin canalul de desecare al ANIF, către stația de pompare de la confluența Putnei cu râul Siret.

Volumul apelor fiind mai mare decât capacitate de transport a canalelor de desecare, echipele de la Apele Române au intervenit și au mmontat panouri. Totodată, au fost suplimentate capacitățile de pompare ale ANIF cu motopompe de la IGSU și ANAR. Prin acțiuni mecanizate, canalele de desecare au fost desfundate, fiind asigurat scurgerea apelor către râul Putna, mai spun cei de la Apele Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.