Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2 milioane de măști de protecție vor fi distribuite gratuit persoanelor defavorizate din Cluj

Biz Brasov
masti protectie

Peste 2 milioane de măști de protecție au ajuns miercuri la Cluj și vor fi distribuite gratuit persoanelor defavorizate din județ, potrivit Mediafax.

Prefectura Cluj anunță că măștile vor fi date unui număr de 41.613 persoane defavorizate din cele 81 de comune, orașe și municipii.

„Au ajuns în județul Cluj peste 2 milioane de măști de protecție, acordate de către Ministerul Sănătății. DSP Cluj va pune măștile de protecție la dispoziția celor 81 de unități administrative-teritoriale din județ, pentru a fi oferite, cu titlu gratuit, unui număr de 41.613 persoane defavorizate, identificate la nivelul județului”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.

Pentru fiecare persoană defavorizată sunt prevăzute 50 de măști de protecție, aferente unei perioade de 2 luni.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal

Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, în termen de maximum 3 zile de la primire.

Vor beneficia de măști persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii care au pensii de până la 704 lei și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

„Măsura este una de protecție sanitară cu scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate și de a reduce expunerea comunităților la riscul îmbolnăvirii”, susțin reprezentanții Prefecturii Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.