Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de tone de azotat de amoniu şi îngrăşăminte chimice, găsite depozitate necorespunzător, în județul Prahova

azotat

Poliţiştii prahoveni au întocmit două dosare penal după depistarea unei cantităţi de peste 200 de tone azotat de amoniu şi îngrăşăminte chimice care erau depozitate în condiţii necorespunzătoare.

Potrivit datelor comunicate, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, poliţiştii din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea legalităţii deţinerii şi utilizării produselor de protecţie a plantelor şi a îngrăşămintelor chimice.

Astfel, la sediul unei societăţi din comuna Fulga a fost descoperită cantitatea de aproximativ 25.000 kg de azotat de amoniu depozitată în spaţii neprotejate.

De asemenea, la sediul unei societăţii agricole din comuna Ciorani a fost identificată cantitatea de 180.000 kg de îngrăşăminte chimice (complexe chimice) care se aflau depozitate în condiţii necorespunzătoare, precum şi mai multe recipiente din plastic provenind de la produsele de protecţia plantelor care nu au fost eliminate conform prevederilor legale.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate", totodată fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 31 alin. 1 lit.b din OG nr. 4/1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.