Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de unităţi de cazare şi-au înce­tat activitatea în lu­ni­le iunie, iulie şi august

HORECA
HORECA

Peste 200 de unităţi de cazare şi-au înce­tat activitatea comercială ca urmare a ce­rerii de radiere a operatorului economic sau a închiderii activităţii economice în lu­ni­le iunie, iulie şi august din acest an, con­form datelor Ministerului de Finanţe.

Nu­mă­rul unităţilor care şi-au închis ac­ti­vi­ta­tea este de aproape zece ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost radiate doar 28 de unităţi de cazare.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei In­dustriei Hoteliere din România, spune că prin­cipalul motiv pentru care numărul acestora este atât de mare ţine de efectele pandemiei care i-a lovit puternic pe cei din HoReCa, iar cei care nu au mai rezistat au fost nevoiţi să închidă având în vedere că măsurile de sprijin destinate industriei au venit prea târziu. Însă, un alt motiv este acela că mulţi au ales să treacă într-o eco­nomie gri, adică să funcţioneze, dar în ile­galitate fără a plăti taxe şi impozite, potrivit Mediafax.ro.

Conform datelor de la Ministerul Economiei, cele mai multe unităţi de cazare care şi-au încetat activitatea erau clasificate la două şi trei stele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.