Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20.000 de gospodării din Vaslui au fost racordate la internet, TV şi telefonie, în lotul 2 al proiectului RO-NET cu fonduri UE

internet mobil

Peste 20.000 de gospodării au fost racordate la internet, TV şi telefonie, prin finalizarea lotului 2 din cadrul proiectului RO-NET "Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale", o conferinţă dedicată acestuia fiind organizată marţi la Consiliul Judeţean Vaslui.

Conferinţa pentru finalizarea lotului 2 din cadrul proiectului RO-NET a avut loc în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean, a secretarilor de stat din Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Andrei Alexandru şi Marius Viorel Poşa, şi a echipei de coordonare a proiectului, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vaslui, proiectul RO-NET a vizat realizarea unei infrastructuri naţionale de comunicaţii în bandă largă - reţea de distribuţie - în zonele rurale care nu beneficiau de acoperire cu servicii de internet de mare viteză la punct fix şi pentru care nu existau nici în perspectiva următorilor trei ani intenţii concrete din partea operatorilor de a-şi dezvolta propriile infrastructuri.

"A fost astfel asigurat accesul deschis la reţeaua naţională realizată cu respectarea principiilor nediscriminării, proporţionalităţii si obiectivităţii, astfel încât să conducă la reducerea barierelor de intrare în zonele ţintă ale proiectului şi promovarea concurenţei între beneficiarii accesului. Reducerea decalajelor între mediul rural şi cel urban a fost una dintre ţintele proiectului. De asemenea, s-a urmărit atât creşterea abilităţilor de utilizare de bază care permit indivizilor să ia parte la societatea digitală şi consume bunuri şi servicii digitale, cât şi creşterea competenţelor digitale specializate şi dezvoltarea de noi servicii digitale. Valoarea totală a proiectului a fost de 85 milioane euro, dintre care 85% fonduri europene nerambursabile. Au fost deservite şapte loturi care acoperă 695 de localităţi dintr-un total de 2.287 de zone care nu aveau acoperire de semnal GSM", se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Lotul 2, operaţional în cursul anului 2022, a implicat 697 de kilometri de fibră optică, 6.203 stâlpi şi 21.051 de metri cubi de săpătură, asigurându-se racordarea la internet, TV şi telefonie pentru mai mult de 20.000 de gospodării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.