Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 25.000 de persoane au fost contaminate cu Sars-Cov-2 după ce au fost vaccinate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Un număr de 25.178 de persoane au fost confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2 după vaccinarea anti-COVID, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, relatează Agerpres.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că 21.316 persoane au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus după vaccinarea cu prima doză.

"De la debutul campaniei de vaccinare, până la data de 25 aprilie, (...) 0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză (...) au avut un test pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. În ceea ce priveşte mediana timpului de la administrarea primei doze şi până la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2, aceasta a fost de 11 zile. Practic, în prima parte, până la apariţia anticorpilor, până la momentul în care cresc anticorpii protectori, ceea ce înseamnă că era o fereastră vulnerabilă, în care persoana respectivă nu era protejată din punct de vedere imunologic", a explicat şeful CNCAV.

Potrivit acestuia, şi 3.862 de persoane care se vaccinaseră anti-COVID şi cu a doua doză au avut test pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2.

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite

"După cea de-a doua doză, au fost confirmate cu un test pozitiv un număr de 3.862 de persoane, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi, intervalul mediu de timp fiind de circa 24 de zile", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.