Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 26.000 de hectare de culturi, afectate de secetă în Tulcea

seceta

Peste 26.000 de hectare de culturi agricole înfiinţate în judeţul Tulcea în toamna anului trecut şi în primăvara acestui an au fost afectate de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele luni, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Gabriel Marinov, la finele unei şedinţe pe tema pagubelor produse de secetă, potrivit Agerpres.

Prejudiciul a fost constatat de comisii judeţene formate din specialişti în agricultură, iar culturile agricole din 30 de unităţi administrativ-teritoriale au fost afectate în proporţie de peste 30%.

"Suprafaţa totală afectată la nivelul judeţului de seceta prelungită din primăvara-vara anului 2019 este de 26.010,88 de hectare. Din acest total, 15.730,71 de hectare reprezintă suprafaţa cultivată de persoane juridice, valoarea pagubelor înregistrate de acestea fiind estimată la 20.852.574 lei", a precizat subprefectul Marinov.

Potrivit sursei, angajaţii Prefecturii judeţului lucrează pentru centralizarea proceselor verbale de constatare a pagubelor pentru a fi prezentate Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.