Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30.000 de tablete stau în depozitul Economat, în vreme ce elevii din Sectorul 5 nu pot face ore online

internet tableta

Peste 30.000 de tablete stau în depozitul Economat din luna august, fără a fi distribuite elevilor din Sectorul 5. Primarul Cristian Piedine propune destituirea directorului și un audit extern la societate, pentru că nici după ce s-a emis o hotărâre de consiliu, tabletele nu au ajuns la elevi, potrivit Mediafax.

După ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență și primarului Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu au fost informați că există peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august 2020, nedistribuite la începutul anului școlar, dar nici odată cu instituirea scenariului roșu în școli, s-a decis convocarea unor ședințe extraordinare ale Consiliului Local Sector 5.

Astfel, încă din 9 noiembrie s-a decis, prin adoptarea unei hotărâri de consiliu, distribuirea tabletelor aflate în stocul societății Economat SRL, cu sprijinul logistic al Direcției de Învățământ, tabletele rămânând în patrimoniul societății.

OFICIAL - 24 de județe sunt în scenariul roșu. Peste 10% din totalul cazurilor se înregistrează în București

„După 9 zile, tabletele sunt încă în depozitul Economat SRL, nedistribuite în plină pandemie și scenariu roșu al școlilor, pentru că directorul societății Economat SRL susține că în hotărârea adoptată nu există modalitatea clară de scoatere din evidența contabilă. Neducând la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local, consiliul fiind asociat unic al Economat SRL, și neinformarea în timp real a asociaților unici, respectiv consilierii locali ai Sectorului 5, referitoare la sincopele hotărârii de consiliu din 9 noiembrie 2020, directorul societății Economat SRL privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație. Primarul Sectorului 5 va solicita în cadrul ședinței ordinare de consiliu din 26 noiembrie, asociatului unic al Economat SRL, și anume Consiliul Local, să propună Consiliului de Administrație Economat SRL, destituirea directorului general și un audit extern privind modul de achiziție a celor peste 30.000 de tablete”, transmite, miercuri, Primăria Sectorului 5.

Primarul va informa, totodată, asociatul unic cu privire la prezența unui conflict juridic, referitor la existența a două Consilii de Administrație în cadrul aceleiași societăți, ceea ce duce la imposibilitatea luării de decizii în Consiliul de Administrație.

Piedone va propune desemnarea noilor membri ai Consiliului de Administrație, care să numească un nou director pentru a debloca situația și va solicita Curții de Conturi să facă un audit la Economat SRL.

„Nu este posibil să nu ai o soluție pentru distribuirea celor peste 30.000 de tablete, în condițiile în care pentru achiziționare s-a găsit imediat o variantă. Nu îmi dau seamă dacă este vorba de un blocaj sau pur și simplu de rea voință. Dacă nu se va ajunge la o soluție rapidă, voi demara o licitație de achiziționare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, așa cum prevede programul guvernamental finanțat din fonduri europene, și nu 500 de euro bucata, prețul de achiziție pentru o tabletă în cazul Economat SRL. Totodată, îi recomand domului director să pregătească oferte de sărbători și să își pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei și pachetele de făină”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.