Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30% dintre canadieni plănuiesc să cumpere cripto până în 2024

thelogic.co
bitcoin canada criptomonede

CEO-ul Comisiei pentru Valori Mobiliare din Ontario, Grant Vingoe, a declarat că autoritatea de reglementare intenționează să elibereze un raport în octombrie care include ratele de adoptare a criptomonedei în Canada.

Grant Vingoe, directorul executiv al Comisiei pentru Valori Mobiliare din Ontario, a reiterat poziția de reglementare neutră din punct de vedere tehnologic cu privire la cripto, în timp ce a spus că mulți canadieni plănuiesc să devină HODLeri în viitorul apropiat, conform cointelegraph.com.

Într-un discurs în fața Clubului Economic al Canadei, pe 6 octombrie, Vingoe a spus că elementele fundamentale de reglementare ale acțiunilor și obligațiunilor sunt aplicabile în mod egal și în cazul contractelor cripto , „majoritatea entităților bazate pe criptomonede” fiind sub jurisdicția OSC. Potrivit șefului OSC, autoritatea de reglementare a considerat în mare măsură Bitcoin și Ether să fie mărfuri, în timp ce „aranjamentele pe care platformele de tranzacționare le au cu investitorii” au constituit valori mobiliare.

„În calitate de autorități de reglementare a valorilor mobiliare, niciuna dintre caracteristicile activelor cripto sau tehnologia lor subiacentă, fie pozitivă sau negativă, nu influențează abordarea noastră de reglementare”, a spus Vingoe. „Nu suntem aici pentru a alege câștigătorii și învinșii dintre investiții. Adoptăm o abordare atentă și neutră din punct de vedere tehnologic pentru toate produsele noi care vin pe piața noastră și aplicăm același raționament în evaluarea acestora.”

El a adăugat că piața cripto este în creștere și care devine interconectată la sistemul financiar ar putea reprezenta o îngrijorare, invocând colapsul schimbului de active digitale QuadrigaCX:

„Știm din propria noastră cercetare (publicată la sfârșitul acestei luni) că mai mult de 30% dintre canadieni intenționează să cumpere active cripto în anul următor [...] Este o provocare să interzicem firmelor neconforme să ofere servicii în Canada. Cu un buget limitat și personal limitat pentru aplicarea legii pentru a acoperi întreaga noastră piață de capital, avem doar atâtea lucruri pe care le putem face. Dar facem progrese.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.