Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3100 de copii au primit daruri prin campania 'Dar de Crăciun', organizată de Episcopia Hușilor

basilica.ro
daruri copii husi

Peste 3100 de copii au primit daruri prin Caravana „Dar de Crăciun”, organizată de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”. Proiectul, ajuns la a IV-a ediție, a început în data de 15 noiembrie.

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, în curtea Catedralei Episcopale din Huși, aproximativ 1600 de copii care i-au scris lui Moș Crăciun au primit cadourile așteptate, conform basilica.ro.

Scrisorile colectate în parohiile Episcopiei Hușilor au ajuns la voluntarii Asociației, care au pregătit cadourile personalizate, fiecare copil primind ceea ce şi-a dorit.

Copiii, însoțiți de preoții parohi, au fost întâmpinați în curtea Catedralei Episcopale de Preasfințitul Părinte Ignatie, care le-a vorbit despre frumusețea dăruirii și a mulțumit celor care s-au alăturat eforturilor depuse în implementarea proiectului.

„Când S-a născut Pruncul Iisus în Betleem, au venit, dintr-o țară îndepărtată, trei magi. Când au ajuns în fața Pruncului, I-au adus daruri: aur, smirnă și tămâie. Acest lucru încercăm să îl facem și noi în această seară. În toți copiii prezenți – peste 1600 – din parohiile care aparțin Episcopiei Hușilor și din Așezămintele noastre sociale, noi îl vedem pe Pruncul Iisus”, a afirmat ierarhul.

„Am avut de partea noastră multe ajutoare. În primul rând Episcopia Hușilor, prin fondurile alocate, parohiile și preoții, și desigur, oamenii de bine care s-au alăturat acestui proiect și au fost sensibili când le-am solicitat să ne fie aproape. Au fost foarte mulți sponsori din țară, cei mai mulți din Timișoara, precum și preoții și credincioșii noștri din diaspora. Au fost trei camioane cu daruri pentru cei care i-au scris lui Moș Crăciun”, a adăugat Părintele Episcop.

Prezent la eveniment, părintele Vasile Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, i-a îndemnat pe copii ca atunci când vor ajunge oameni mari să nu uite de ajutorul primit.

„În capitolul de anul acesta se înscriu 1600 de inimi – ale copiilor prezenți aici, precum și 1500 de copii pe care i-am căutat acasă, prin Caravana „Dar de Crăciun”. Caravana nu se termină aici, pentru că și săptămâna viitoare vom merge spre alte familii”.

„Să fie pentru voi și o lecție, ca atunci când veți ajunge mari, cu posibilități, să nu uitați că undeva, într-un sat, este un copil care i-a scris o scrisoare lui Moș Crăciun. Să faceți tot posibilul să primească răspuns, așa cum ați primit și voi în această seară”, a încheiat părintele.

Proiectul Caravana „Dar de Crăciun” continuă până la sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.