Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 350 de locuinţe au fost inundate în judeţul Bacău. 22 de persoane au rămase blocate în autoturisme pe un drum naţional.

inundatii bucuresti

Peste 350 de gospodării şi locuinţe din judeţul Bacău au fost inundate în noaptea de miercuri spre joi, cele mai afectate localităţi fiind Slănic Moldova şi Oituz. De asemenea, 22 de persoane, printre care şi doi copii, au rămas blocate în autoturisme pe DN 11, după ce şoseaua a fost inundată şi acoperită cu aluviuni (news.ro).

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, au fost afectate de inundaţii şapte localităţi - Slănic Moldova, Oituz, Comăneşti, Ştefan Cel Mare, Bogdăneşti, Dărmăneşti şi Târgu Ocna.

Astfel, în oraşul Slănic Moldova au fost inundate 326 de gospodării din două cartiere, apa intrând în curţi sau în beciuri, iar în zece cazuri apele au pătrus şi în locuinţe. De asemenea, o persoană cu probleme locomotorii a fost salvată de pompieri, fiind dusă la loc sigur în momentul când au început să crească apele.

Totodată, pe parcursul nopţii traficul a fost blocat pe DN 12 B, care traversează oraşul Slănic Moldova şi care a fost acoperit de apă şi aluviuni. La această oră se circulă pe un singur fir, intervenindu-se pentru curăţarea aluviunilor. Două podeţe adiacente DN 12 au fost afectate şi ele de ape - unul dintre acestea, care face  legătura rutieră către şase gospodării, nu mai prezintă siguranţă pentru autoturisme, iar accesul în zonă se face doar pietonal.

Reprezentanţii ISU Bacău au mai precizat că între orele 23.15 - 5.30, DN 11, care face legătura între Moldova şi Transilvania prin Pasul Oituz, a fost blocat în cinci puncte din cauza inundaţiilor şi aluviunilor. Astfel, au fost blocate în trafic cinci autoturisme în care se aflau 22 persoane, printre care şi doi copii. Un echipaj SMURD le-a acordat asistenţă medicală, fără a se înregistra probleme deosebite. Joi dimineaţă, în jurul 5.30, maşinile au fost deblocate şi şi-au putut continua drumul.

În comuna Oituz, 23 de gospodării au fost inundate, iar pompierii au salvat din această localitate două persoane, soţ şi soţie, fiind nevoie de intervenţia bărcilor. Femeia a suferit un atac de panică, fiind transportată la spitalul din Oneşti.

În localităţile Comăneşti, Ştefan Cel Mare, Bogdăneşti, Dărmăneşti şi Târgu Ocna, intervenţiile au fost pentru îndepărtarea apei de pe carosabil sau pentru scoaterea apei din gospodării.

De asemenea, în prezent 441 de abonaţi nu au energie electrică deoarece pe tronsonul Târgu Ocna - Oneşti a fost afectată o linie de înaltă tensiune tot din cauza inundaţiilor.

Judeţul Bacău se află în continuare sub avertizare meteorologică cod galben de ploi şi atenţionare hidrologică cod portocaliu de inundaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.