Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.000 de poliţişti de frontieră, mobilizaţi zilnic pentru sfârşitul de sezon estival

www.ct100.ro
politia de frontiera

Peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, la sfârşitul sezonului estival, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, informează IGPF. 

"Având în vedere că este sfârşit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere. (...) A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", se arată într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Citeşte şi: Număr maxim de echipaje înscrise în Competiţia Mondială de Descarcerare de la Târgu Mureş

Conform sursei citate, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează graniţa. 

Concomitent, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum. 

Potrivit datelor furnizate de IGPF, în perioada iunie - august, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane de persoane, dintre care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi 4 milioane cetăţeni non UE, şi peste 4 milioane mijloace de transport.

Citeşte şi: Percheziţii într-un dosar de furt din locuinţă şi tăinuire. Hoţii, reţinuţi şi arestaţi

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, în această perioadă, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane. 

Totodată, la graniţa cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (1.500.000 persoane) şi Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porţile de Fier I (400.000 persoane). 

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 

Totodată, IGPF îi sfătuieşte pe părinţii care călătoresc însoţiţi de copii să consulte, înainte de plecare, care sunt condiţiile privind călătoria minorilor în străinătate.

Citeşte şi: Argeș: Un refugiu montan din Făgăraș a fost devastat de ciobani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.