Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 6.300 de tone de alge, strânse în acest sezon de pe plajele litoralului românesc

Pixbay
alge

Peste 6.300 de tone de alge au fost colectate în acest sezon estival de pe plajele litoralului românesc, cea mai mare cantitate fiind strânsă de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), în urma condițiilor meteorologice din aceste zile fenomenul de formare a algelor a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul.

În perioada mai-august, angajații ABADL au colectat de pe plaje 6.300 de tone de alge. „Cea mai mare cantitate de alge colectată de pe plaje a fost de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud-Tuzla-Costinești și apoi de Năvodari”, au transmis reprezentanții ABADL sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Numai în ultimele două săptămâni, angajații au strâns peste 1.300 de tone de alge din aproape toate stațiunile litoralului românesc.

„Strângerea algelor se face pe toata linia țărmului din zona localității Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiștilor aflați pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrări fiind interzise şi din motive de siguranță. Colectarea depunerilor de alge de la linia țărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, în fiecare noapte, în intervalul orar 22.00 – 06.00. Facem precizarea că prezența algelor aduse de curenții marini la țărmul mării nu este dăunătoare sănătății”, au mai transmis reprezentanții ABADL.

Aceștia mai menționează că, de multe ori, din cauza condițiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia țărmului. Totodată, acțiunile de strângere şi transport a algelor cu utilajele şi autospecialele din dotare sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces, dar și de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă, mai susțin reprezentanții ABADL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.