Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 60 de tone de aparate electronice vechi şi baterii uzate au fost colectate în prima lună a celei de-a V-a ediţii România Reciclează

captura youtube
electrocasnice

Peste 60 de tone de aparate electronice vechi şi baterii uzate au fost colectate în prima lună a celei de-a V-a ediţii a campaniei naţionale "România Reciclează", demarată în acest an pe data de 15 iunie, informează iniţiatorii acţiunii, Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), potrivit Agerpres.

"Românii au reciclat peste 60.000 kg de electronice vechi şi baterii uzate în prima lună a campaniei naţionale "România Reciclează", organizată de Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autorităţile publice locale. În prima etapă a celei de-a cincea ediţie a campaniei (15 iunie - 15 iulie), au avut loc 26 acţiuni de colectare în 15 judeţe din ţară în cadrul cărora sute de români s-au mobilizat să recicleze (...) Campania "România Reciclează" se derulează în parteneriat cu autorităţile publice locale şi are drept obiective creşterea nivelului de informare în rândul cetăţenilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor vechi şi încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deşeuri periculoase şi extrem de nocive pentru mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei", se arată într-un comunicat de presă al celor două asociaţii, transmis miercuri AGERPRES.

Conform datelor centralizate, în topul localităţilor din care s-au colectat cele mai mari cantităţi se află comuna Berceni din judeţul Prahova, unde cu sprijinul reprezentanţilor primăriei, s-au strâns într-o singură zi peste 7.000 de kg frigidere, maşini de spălat, televizoare, dar şi alte aparate electronice vechi sau defecte.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Rezultate bune, peste media de colectare, s-au mai înregistrat în Abrud, Măneşti şi Oţelu Roşu.

"Colectarea deşeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe adresa de e-mail logistica@environ.ro sau la telefon 031.827.0000, iar participanţii sunt recompensaţi pe loc cu tichete valorice în funcţie de greutatea şi tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o maşină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei. Acţiunile de colectare din cadrul campaniei ,,România Reciclează" se realizează cu respectarea măsurilor de protecţie anti COVID19. Campania se derulează până la data de 15 noiembrie, iar primăriile care doresc să se alăture programului îşi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent, pentru luna august sunt planificate acţiuni de colectare în judeţele Brăila, Gorj, Vâlcea, Harghita, Maramureş şi Cluj.

Lansat în iunie 2018, "România Reciclează" a devenit de la o ediţie la alta un program naţional funcţional de colectare în cadrul căruia mii de români au predat spre reciclare peste 400 de tone de aparatura electrică veche şi baterii uzate.

Ţinta României de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEE), pentru anul 2020, este de 45%.

Asociaţia Environ şi Asociaţia SNRB sunt două organizaţii colective, non-guvernamentale şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, respectiv al deşeurilor de baterii şi acumulatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.