Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 600 de persoane, arestate în Tunisia după a treia noapte de revolte

TRT WORLD
Tunisia proteste

Peste 600 de persoane au fost arestate după a treia noapte de revolte în Tunis şi în alte 15 oraşe din Tunisia, a anunţat luni Ministerul de Interne tunisian, potrivit AFP, Reuters şi dpa, potrivit AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Khaled Hayouni, a precizat că au fost operate 632 de arestări.

Grupuri de tineri cu vârste cuprinse între 15 ani şi 25 de ani au ''incendiat pneuri şi pubele pentru a împiedica deplasările forţelor de securitate'', în pofida unor restricţii de circulaţie impuse pentru a limita răspândirea COVID-19 în ţara afectată de o gravă criză economică şi politică.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban: 'Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid'

Autorităţile de la Tunis au decis să desfăşoare armata în oraşele Sousse (est), Bizert (nord), Kasserine şi Siliana (centru-vest), după ce în ultimele trei zile protestele s-au întins în ţară. Mohamed Zekri, reprezentant al Ministerului Apărării tunisian, a precizat că scopul trimiterii militarilor în oraşele respective este de a proteja anumite clădiri guvernamentale.

Demonstranţii au sfidat şi o interdicţie de circulaţie, impusă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, şi au ieşit pe străzi în fiecare noapte începând de vineri pentru a denunţa dificultăţile economice.

În capitala Tunis, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care o atacaseră cu pietre şi blocaseră şoselele.

Proteste violente s-au înregistrat şi în oraşele Mahdia, Kairouan, Kelibia, Nabeul, Manouba şi Monastir.

La 10 ani de la revoluţia care a dus la îndepărtarea dictatorului Zine El Abidine Ben Ali, Tunisia cunoaşte o gravă criză economică, ţara ajungând practic în pragul falimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.