Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 70 de oi au fost găsite moarte pe câmp. Medicul veterinar nu a anunțat autoritățile

oi oaie

Peste 70 de oi moarte au fost descoperite de Direcția Sanitar-Veterinare Botoșani, aruncate pe un câmpul comunei Lunca, leșurile zăcând acolo de aproape o săptămână. Veterinarul din comună, care nu a anunțat autoritățile, a fost amendat, pentru neglijență, scrie Mediafax.

Autoritățile sanitar-veterinare din Botoșani au descoperit că în comuna Lunca au fost aruncate la marginea satului, pe un câmp, peste 70 de oi moarte, acestea fiind în stare avansată de putrefacție.

Medicul de veterinar din localitate a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că nu a anunțat în timp autoritățile despre problemele existente, zona fiind la un pas să se transforme într-un focar de infecție pentru întreaga localitate.

Conform directorului Direcției Sanitar-Veterinare Botoșani, Minodora Vasiliu, în tot județul Botoșani există decese la oi din cauza ploilor numeroase din ultima perioadă care au facilitat apariția unor paraziți, dar și din cauză că animalele nu au fost deparazitate corespunzător.

Citește și: ALERTĂ în Dolj - Zeci de porci și zece mistreți cu PESTĂ PORCINĂ, găsiți morți pe câmp

„A fost o problemă cauzată de neglijența medicului veterinar concesionar de pe raza comunei Lunca: nu a anunțat acele mortalități. În urma anchetelor și ale analizelor, acele oi au murit printr-o super parazitoză, au fost analizate cadavrele care au mai putut fi analizate. Avem buletinele de analiză, s-a ecarisat teritoriul și s-a amendat medicul veterinar. Nu există riscul să se extindă boala și la alte animale, este vorba doar de contactul pe care l-au avut cu parazitul respectiv~, a declarat directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, Minodora Vasiliu.

Potrivit acesteia, deparazitările se fac primăvara și toamna și depind de ceea ce fac proprietarii stânelor. La nivelul întregului județ Botoșani există mortalități pe același diagnostic dar nu într-un număr atât de mare cum a fost pe comuna Lunca.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani au notificat Primăria Lunca despre existența problemelor respective și au solicitat ecarisarea zonei și transportarea cadavrelor pentru a fi incinerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.