Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 700 de elevi studiază online, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2

FDVDR
scoala online

Peste 700 de elevi din Harghita studiază online după ce s-au descoperit mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ din întreg judeţul, potrivit Agerpres.

Datele furnizate vineri de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, arată că în prezent sunt în evidenţe ca fiind conformaţi pozitiv un număr de 125 elevi, 63 cadre didactice, şapte cadre didactice auxiliare şi nouă angajaţi nedidactici.

Activitatea şcolară în format fizic a fost mutată în mediul online pentru opt grupe de preşcolari, nouă clase primare, cinci clase de gimnaziu şi 12 clase de liceu.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

Datele statistice arată că este vorba de 712 elevi care studiază online.

Cele mai multe clase care studiază în online sunt la Miercurea Ciuc, pe următoarele locuri situându-se Odorheiu Secuiesc şi Topliţa. De asemenea, cazuri de infectare depistate în unităţile şcolare se mai înregistrează în alte nouă localităţi ale judeţului.

Sursa citată a mai arătat că, de la începutul anului şcolar, au fost confirmaţi pozitiv la noul coronavirus un număr de 450 de elevi şi 150 profesori.

Numărul cazurilor de COVID-19 a atins în Harghita un nou record, în ultimele 24 ore fiind raportate 240 de infectări, cele mai multe de la începutul pandemiei.

Incidenţa cazurilor la o mie de locuitori a ajuns, în judeţ, la 4,29.

Cele mai mari incidenţe se înregistrează în comunele Joseni şi Sâncrăieni, care au rate de infectare de 8,73, respectiv 8,62 la mia de locuitori şi în municipiul Miercurea Ciuc, unde incidenţa este, vineri, de 8,34 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.