Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 7.000 de intervenţii SMURD în primele nouă luni ale anului - În medie 27 pe zi

adevarul.ro
elicopter smurd
"29 de ani în slujba VIEŢII! Data de 12 octombrie reprezintă o zi de o importanţă deosebită atât pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", cât şi pentru bihoreni, întrucât, la această dată, în urmă cu 29 de ani, a fost creat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor, al cărui personal desfăşoară anual mii de misiuni pentru salvarea şi protejarea vieţilor semenilor", precizează, în comunicat, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Potrivit sursei, în perioada 1 ianuarie - 1 octombrie 2022, cele mai numeroase intervenţii au fost înregistrate la subunităţile: Detaşamentul 2 Oradea - 1.890 cazuri, Detaşamentul 1 Oradea (echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea) - 1.234 cazuri, Staţia Săcueni - 589, Garda de Pompieri Tinca - 577 şi Garda de Pompieri Sălard - 530.

Din totalul misiunilor echipajelor SMURD, cele mai multe au fost desfăşurate pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă - 5.137 şi pentru asistenţa persoanelor - 239.

De asemenea, în această perioadă, echipajele SMURD Bihor au intervenit pentru salvarea victimelor implicate în 905 accidente rutiere produse pe raza judeţului, la 67 dintre acestea impunându-se intervenţia echipajelor de descarcerare pentru evacuarea persoanelor rămase captive în autovehiculele avariate.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor a fost creat în data de 12 octombrie 1993, prin constituirea primului echipaj SMURD la nivelul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea - echipajul de terapie intensivă mobilă.

Pentru a răspunde cât mai operativ şi eficient solicitărilor cetăţenilor din toate localităţile judeţului, în perioada februarie 2008-aprilie 2010, au fost operaţionalizate zece echipaje de prim ajutor calificat în cadrul subunităţilor ISU "Crişana", formate din pompieri militari absolvenţi ai "Cursului de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare".

Echipajele de pompieri militari paramedici, care încadrează ambulanţele de tip B2, acţionează în toate localităţile din raioanele de intervenţie ale Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, Detaşamentului de Pompieri Marghita, Staţiei de Pompieri Săcueni, Staţiei de Pompieri Valea lui Mihai, Gărzii de Intervenţie Sălard, Detaşamentului de Pompieri Salonta, Staţiei de Pompieri Ştei, Secţiei de Pompieri Beiuş, Staţiei de Pompieri Aleşd şi Gărzii de Intervenţie Tinca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.