Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 80 de sancţiuni pentru transport rutier ilegal de persoane; 14 autovehicule indisponibilizate

facebook.com
politia

Poliţiştii au aplicat, în ultimele cinci zile, peste 80 de sancţiuni contravenţionale unor persoane ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane în mod ilegal, informează un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în perioada 1 - 5 august, în cadrul unei acţiuni organizate pentru depistarea "piraţilor" care efectuează transporturi ilegale de persoane, au fost controlate peste 1.000 de vehicule şi au fost efectuate 725 testări cu aparatul etilotest, fiind constatate trei infracţiuni, fiind aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, reţinut un permis de conducere şi dispusă suspendarea dreptului de utilizare a unui număr de 14 autovehicule.

Citește și: Un șofer a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că lua pasageri 'la ocazie'

"În perioada 1 august 2019 - 5 august 2019, în cadrul acţiunii pentru depistarea celor ce efectuează transport neautorizat de persoane, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au depistat zece autovehicule, utilizate de 'piraţi', care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane. În această perioadă, cadrele de poliţie au controlat aproximativ 1.030 de autovehicule, fiind constatate trei infracţiuni, dintre care două la regimul rutier şi una de altă natură. Totodată, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 52 sancţiuni contravenţionale aplicate persoanelor ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane, în mod ilegal - 25 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 14 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative", a precizat sursa citată. 

Alături de poliţiştii rutieri, în activităţi au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi lucrători din cadrul Poliţiei Transporturi, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.