Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 90 la sută din cadrele medicale ale Spitalului Judeţean Buzău au fost testate pentru coronavirus

Time of Israel
test coronavirus COVID

Peste 90 la sută din cadrele medicale ale Spitalului Judeţean Buzău au fost testate pentru coronavirus cu teste rapide, toate ieşind negative până în acest moment. Judeţul Buzău are 14 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi niciun deces înregistrat, potrivit news.ro.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, dintr-un total de 1.050 de angajaţi, au fost testate pentru coronavirus până acum 948 de persoane. Toate rezultatele au ieşit negative.

Ceilalţi 102 angajaţi din Spitalul Judeţean Buzău vor fi verificaţi săptămâna viitoare, când intră în tură, ei fiind acum la domicilii.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Conform lui Damian, aceste teste rapide s-au efectuat de către angajaţi pe propria semnătură întrucât Direcţia de Sănătate Publică nu recunoaşte aceste testări, neavând o acurateţe de sută la sută.

"Am făcut tot posibilul să facem această testare ţinând cont că de peste două luni Buzăul nu poate avea o testare proprie şi chiar dacă ştim că e o testare estimativă, în cazul în care dacă un test ieşea pozitiv se dubla cu test de PCR pentru a avea o confirmare clară”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

Surse din rândul autorităţilor buzoiene susţin că, marţi, cel mai probabil, va deveni funcţional un aparat Real Time PCR, de care va dispune Direcţia de Sănătate Publică. Aparatul va avea o capacitate de circa 95-96 de teste într-un interval de 3-4 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.