Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 900 de apeluri de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile -Peste 70 de persoane sunt adăpostite temporar în diverse spaţii

Mediafax
masini blocate zapada ninsoare

Peste 900 de apeluri de urgenţă au fost primite, până în prezent, în judeţul Botoşani din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, fiind foarte multe persoane care solicită ajutor pentru a ieşi din zăpadă. Peste 70 de persoane sunt încă adăpostite temporar în diverse spaţii. Cincisprezece localităţi, cu peste 20.000 de abonaţi, sunt afectate parţial sau total de pene de curent, potrivit news.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a transmis, joi, că pe drumul care leagă Botoşaniul de Suceava, forţele au fost suplimentate.

“Astfel, pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi, poliţişti, militari din cadrul UM 01189, militari si mijloace tehnice de la UM 01251 Botoşani, voluntari din cadrul proiectului naţional Voluntar din Pasiune şi drumari intervin, în aceste momente, pentru scoaterea persoanelor din autoturismele rămase înzăpezite. Aceştia acţionează cu mai multe mijloace auto din dotare pentru a-i transporta în municipiul Botoşani. La misiuni participă şi echipajele venite în sprijin de la ISU Suceava, cu o şenilată şi o autospecială transport personal şi victime multiple. În zonă a ajuns şi prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă. În continuare, în dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoşani sună foarte mulţi cetăţeni care doresc să fie ajutaţi să iasă din zăpadă”, a anunţat ISU Botoşani.

Sursa citată a menţionat că, până în prezent, s-au înregistrat, în total, peste 900 de apeluri de urgenţă, iar multe dintre acestea anunţau aceeaşi situaţie, o parte dintre cazuri fiind direcţionate către drumari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 60 de arbori care au cedat din cauza greutăţii zăpezii şi au căzut peste autoturisme, dar şi pe partea carosabilă, în municipiul Botoşani.

Echipaje ale ISU Botoşani au desfăşurat 13 misiuni de monitorizare în teren, pe DN 29A Dorohoi – Darabani, DJ 293 G. Enescu – Dorohoi, DN 29A Dorohoi – Darabani, DN 29 Botoşani – Săveni, DN 29D Botoşani – Truşeşti - Ştefăneşti şi DN 29 Botoşani - Suceava.

ISU a precizat că 72 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar la Primăria Mihălăşeni, Primăria Unţeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ştefăneşti, Primăria Călăraşi, la domiciliul şefului SVSU Călăraşi, Primăria Vlădeni, Primăria Truşeşti, Primăria Dersca, Primăria Tudora şi la Districtul SDN Manoleasa.

Potrivit informaţiilor oferite de furnizorul de energie electrică, sunt afectate parţial sau total 15 localităţi, respectiv: Dracşani, Dorohoi, Zăiceşti, Coşuleni, Băluşeni, Rediu, Ripiceni, Prăjeni, Prisecani, Câmpeni, Flămânzi, Zlătunoaia, Todireni, Răuseni şi Albeşti, fiind vorba, în total, de peste 20.000 de abonaţi.

De asemenea, peste 100 de poliţişti, împreună cu jandarmi şi poliţişti de frontieră, asigură permanenţa în cadrul filtrelor rutiere instituite la ieşirile din localităţi, iar scopul acestora este de a nu permite accesul autovehiculelor pe drumurile închise pentru a preveni evenimentele nedorite.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia prin PTF Costeşti-Stânca, PTF Lipcani-Rădăuţi Prut, PTF Sculeni-Sculeni şi PTF Racovăţ-Diakivtsi este momentan restricţionată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că jandarmii acţionează în filtrele rutiere, împreună cu poliţiştii botoşăneni, precum şi în cadrul acţiunilor de îndepărtare a zăpezii de la secţiile Spitalului Mavromati şi pe unele căi de acces din municipiul Dorohoi.

De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în acest domeniu, intervin în zonele Baisa şi Săveni pentru salvarea persoanelor, repunerea în trafic a autovehiculelor blocate şi distribuirea de ceai cald.

Judeţul Botoşani se află până joi, la ora 22, sub Cod Portocaliu de viscol şi ninsori abundente. Circulaţia pentru toate categoriile de vehicule a fost închisă, în judeţ, de miercuri seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.