Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 98% dintre satele sărace din China vor avea acces la internet până în 2020

internet tableta

Aproape toate satele sărace din China vor avea acces la internet în următorii trei ani în cadrul eforturilor de reducere a decalajului digital dintre mediul urban şi cel rural, informează duminică agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Peste 98% dintre cele 122.900 sate sărace înregistrate în China vor avea acces la internet până în anul 2020, conform unui plan publicat de Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din această ţară.

Potrivit ministerului, vor fi făcute eforturi pentru ca locuitorii din satele sărace să aibă la dispoziţie atât reţele de date în bandă largă, cât şi reţele de date 4G, iar operatorii de telecomunicaţii vor fi încurajaţi să ofere reduceri speciale în reţea şi să ofere servicii de internet de calitate la costuri reduse.

De asemenea, ministerul susţine în document că intenţionează să solicite producătorilor de telefoane mobile să dezvolte mai multe tipuri de telefoane inteligente ieftine şi uşor de utilizat.

La sfârşitul lunii aprilie, în China erau înregistraţi 1,08 miliarde de utilizatori de reţea 4G, iar numărul abonaţilor la internet fix în bandă largă ale celor trei mari operatori de telecomunicaţii din această ţară - China Telecom, China Unicom şi China Mobile - a ajuns la 366 milioane, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.