Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste jumătate de milion de români cu vârsta peste 35 de ani suferă de insuficiență cardiacă

Spitalul Sfantul Sava
recuperare cardiaca

Speranța de viață în România este cu 10 ani mai redusă decât în majoritatea statelor Uniunii Europene, țara noastră situându-se pe locul patru, după Lituania, Letonia și Bulgaria, conform Eurostat. Mortalitatea este cel mai adesea cauzată de bolile cardiovasculare, numărul deceselor din cauze cardiace fiind de trei ori mai mare decât numărul deceselor provocate de cancer.

În România, 60% din cauzele de deces le reprezintă bolile cardio-vasculare, în timp ce în Europa, acestea reprezintă 45%.

În jur de 550.000 de români, ceea ce reprezintă aproape 5% din populația cu vârsta de peste 35 de ani, suferă de insuficiență cardică, după cum arată prof. Dragoș Vinereanu, de la Societatea Română de Cardiologie, într-un raport public.

Conform acestui raport, circa 45.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu insuficiență cardiacă, ceea ce înseamnă 5 cazuri noi la fiecare oră, iar 1 pacient moare în fiecare oră în spital din aceeași cauză. În prima lună după externare, 15% dintre pacienți revin în spital, iar în primul an după externare, 33% dintre pacienții cu insuficiență cardiacă sunt re-spitalizați sau mor.

În ultimii ani, se fac eforturi atât pentru a reduce mortalitatea în spital, cât și pentru prevenție, pentru screeningul populației în privința bolilor cardiovasculare.

Intervențiile chirurgicale cardiovasculare cu implantare de stimulatoare cardiace se ridică la peste 5.000/an, în țara noastră. După o astfel de operație, pacientul nu este vindecat complet, el are nevoie de readaptare la noul stil de viață, are nevoie de recuperare medicală de specialitate, recuperare medicală cardiacă.

Am ajuns la Sfântul Sava în urma unei operații de triplu bypass pe cord deschis. Profesorul care m-a operat mi-a zis: Sunteți vindecat, o să vă dăm drumul acasă. Dar eu i-am spus că poate din punctul dumnealui de vedere sunt vindecat, din al meu, nu, pentru că aveam amețeli mari, nu puteam să merg. Și mi-a recomandat Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală. Aveam amețeli și senzații de leșin. Eu locuiesc la etajul trei într-un bloc cu patru nivele, fără lift și sunt singur. Mă gândeam cum o să fac eu față să urc atâtea trepte, dacă nu pot să merg nici pe orizontală. Am venit la Spitalul Sfântul Sava și am început recuperarea medicală, ușor, ușor, căci aveam și o mare teamă să merg sau să mă mișc. Acum mă simt mult mai bine. M-au pus, aici, la toate aparatele, inclusiv unele care cred că sunt și la NASA, pentru exerciții în condiții de gravitație zero” – pacient operat cu triplu by pass cardiac.

content-image

În urma intervențiilor chirurgicale, în special de natură ortopedică sau neurologică, pacienții au nevoie de recuperare medicală. La început, aceasta trebuie efectuată sub supravegherea specialiștilor în kinetoterapie și fizioterapie, cu recomandarea medicului de specialitate, și numai după ce pacientul este într-o stare bună, acesta poate continua exercițiile la domiciliu.

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava din Pantelimon este recomandat de mulți medici chirurgi pacienților care au suferit intervenții chirurgicale de orice tip, deoarece este centrul cu cele mai bune rezultate dovedite în timp. Este dotat cu echipamente de ultimă generație, puse în valoare de o echipă medicală specializată în recuperare medicală și paliație, formată din peste 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți.

Recuperarea medicală timpurie, care poate începe la doar 2-3 zile după intervenția chirurgicală, se efectuează încă din secția de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim ATI. Aici pot fi internați pacienți la scurt timp după operații complexe, fără riscuri de contaminare cu bacterii intraspitalicești (nosocomiale).

content-image

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, cardiacă, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Cei 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, masaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

content-image

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.