Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste jumătate dintre administratorii de bloc din Deva nu deţin atestat profesional şi încalcă legea

romania-actualitati.ro
bloc blocuri strada trecere de pietoni

Mai mult de jumătate dintre administratorii de bloc din municipiul Deva nu deţin atestatul profesional impus de lege de la 1 ianuarie 2022, ei riscând amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru lipsa acestui certificat, a informat vineri Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva, potrivit Agerpres.

Direcţia, care se ocupă şi de problemele asociaţiilor de proprietari din oraş, desfăşoară, în aceste zile, o serie de verificări pe linia respectării prevederilor legale de către administratorii de bloc, din evidenţe reieşind faptul că 76 dintre aceştia nu deţin un atestat de calificare profesională.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

"Certificatul de atestare profesională este obligatoriu, de la 1 ianuarie 2022, pentru administratorii de bloc care doresc să-şi păstreze funcţia. De asemenea, acesta este principalul document pe baza căruia se obţine atestatul. Administratorii de bloc au avut la dispoziţie mai mult de doi ani pentru a obţine certificatul de calificare profesională, după ce termenul prevăzut de Legea asociaţiilor de proprietari a fost prelungit până la sfârşitul anului 2021", a precizat DAS Deva.

Până în prezent, 51 de administratori de bloc dintre cei 127 aflaţi în evidenţele DAS Deva au obţinut atestatul, în condiţiile legii, în perioada 2020-2021. Aceştia se ocupă de activitatea a 227 de asociaţii de proprietari dintre cele 424 care funcţionează în municipiul Deva.

Documentul este valabil patru ani de la data emiterii şi poate fi reînnoit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.