Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pește cu 'dinți de om' a fost prins în Oklahoma

gadgetreport.ro
peste cu dinti

Un tânăr pescar din Oklahoma a prins un pește rar, asemănător unui piranha, cu „dinți de om”. Peștele, denumit Pacu, are origini în America de Sud și și-a dezvoltat dinții asemănători celor umani pentru a se adapta la dieta sa variată.

Charlie Clinton a prins peștele exotic în „iazul din cartierul său” în weekendul din 15 iulie, potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului pentru conservarea vieții sălbatice din Oklahoma (ODWC), scrie gadgetreport.ro.

Pacu este un nume dat mai multor specii de pești din familia Serrasalmidae. Aceștia sunt originari din America de Sud și sunt înrudiți îndeaproape cu piranha, având o formă a corpului asemănătoare cu aceștia.

Pacu intră în ecosistemele de apă dulce din SUA atunci când oamenii îi țin ca animale de companie, dar îi eliberează în mod iresponsabil în iazurile și râurile din apropiere atunci când cresc prea mari pentru acvariile lor, au scris oficialii ODWC.

Specia de pacu pe care a prins-o Clinton este necunoscută, dar se știe că acest grup crește până la aproximativ 1 metru și jumătate și cântărește până la 40 de kilograme.

În ciuda faptului că arată ca niște piranha, pacus sunt inofensivi pentru oameni. Dinții lor aplatizați, asemănători cu cei umani, sunt probabil rezultatul dietei lor omnivore variate, care include pești mici, crustacee cu coajă tare și fructe și nuci de plante de apă dulce, potrivit Muzeului American de Istorie Naturală (AMHN).

„Practica de a arunca animalele de companie nedorite în cursurile de apă poate fi incredibil de dăunătoare pentru fauna nativă”, au scris reprezentanții ODWC în postarea de pe Facebook.

„Sunt o specie exotică, invazivă, care poate provoca daune ecosistemelor noastre locale”.

Pacus nu sunt singurii pești cu dinți asemănători celor umani. În 2021, un pește sheepshead (Archosargus probatocephalus) cu un set mult mai mare de albi perlați a fost prins de pe un dig de pe coasta Carolinei de Nord, anunță gadgetreport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.