Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Szijjarto, de față cu Kelemen Hunor: Bunele relaţii româno-ungare sunt benefice etnicilor maghiari din Transilvania

Hungary Today
Peter Szijjarto

Peter Szijjarto, de față cu Kelemen Hunor: Bunele relaţii româno-ungare sunt benefice etnicilor maghiari din Transilvania

Ungaria trebuie să menţină relaţii cât mai bune posibil cu ţările vecine, întrucât aceste relaţii sunt de asemenea benefice etnicilor maghiari care trăiesc în aceste ţări, aşa cum o demonstrează cazul Ungariei şi României, a declarat joi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenţiei MTI, anunță Agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă comună cu Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Szijjarto a spus că guvernul de la Budapesta consideră comunităţile naţionale ca fiind o resursă şi un element de legătură, lucru valabil şi în cazul etnicilor maghiari din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc.

Rezultatele eforturilor UDMR dovedesc că această abordare este corectă, întrucât activităţile partidului "au contribuit considerabil la dezvoltarea cooperării bilaterale", a adăugat ministrul ungar.

El a mai menţionat că în special în perioada actuală marcată de crize "Ungaria nu-şi poate permite să nu menţină o colaborare bilaterală autentică bazată pe respect reciproc şi care serveşte interesele ambelor părţi".

Guvernul de la Budapesta va continua să sprijine activităţile UDMR pentru a asigura consolidarea şi mai mult a comunităţilor etnicilor maghiari din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc, a promis Szijjarto.

La rândul său, Kelemen Hunor a apreciat că este important să fie îmbunătăţite condiţiile de trai ale etnicilor maghiari în România, pentru a opri restrângerea numerică a acestei comunităţi, ceea ce necesită relaţii bune între cele două ţări şi o cooperare pragmatică.

"Nu este nevoie să cădem de acord în orice (...), ceea ce este cel mai important este ca cele două state să identifice punctele de vedere comune, iar acestea sunt destul de multe", a concluzionat liderul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.