Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiţie online: 'Deschideţi parlamentul pentru cetăţeni'

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat o petiţie online pentru accesul liber al cetățenilorînspațiul din jurulPalatuluiParlamentului,acestafiindprimul pas pentrurealizareaMariiGrădiniCentrale a Bucureştiului, un proiect care arrezolvaproblemanevoii de spatiuverde din Capitală.

„Dintre toate sectoarele Bucureştiului, Sectorul 5 are cea mai mică suprafaţă de spatiu verde: doar 370 ha, dintre care o bună parte nu este bine întreţinută sau suficient valorificată. În plus, așa cum a dezvăluit recent un raport al Curții de Conturi, în București erau în 2014 doar 9,86 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, față de 26 mp cât cerea Uniunea Europeană. De aceea, pentru a alinia Sectorul 5 la standardele Bucureștiului și pe acesta din urmă la standarde europene, unul dintre principalele proiecte care trebuie realizat la nivelul Sectorului 5 este construcţia Marii Grădini Centrale a Bucureştiului. Aceasta va cuprinde zona din jurul Palatului Parlamentului, după ce va fi asigurat accesul liber al cetățenilor și transformarea acestei zone într-un centru deschis al comunității, precum şi aria din jurul Casei Academiei şi Parcul Izvor.Spaţiul imens din jurul Palatului Parlamentului este neîngrijit, parţial abandonat şi complet nevalorificat. De aceea, primul pas în realizarea construcţiei Marii Grădini Centrale a Bucureştiului este acela de a deschide acest spațiu către cetățeni”.

Raeţchi a punctat că demersul are şi o simbolistică politică: eliminarea distanţei dintre aleşi şi alegători.

„Acest proiect are şansa de a deveni un simbol al Sectorului 5 şi al Bucureştiului pentru căasigurarea accesului liber al cetățenilor în Parcul Parlamentului are şi o simbolistică socială şi politică: eliminarea distanţei dintre parlamentari şi cetăţeni. Existenţa unui gard care să separe clădirea Parlamentului de cetățeni nu are corepondent: marile parlamente europene occidentale şi nu numai nu permit această distanţă dintre aleşi şi alegători. Cetățenii se pot plimba liber lângă parlamentele din Italia, Grecia, Marea Britanie, ca să dau doar cateva exemple.

„DeschidetiParculParlamentuluipentrucetățeni” – este primul pas catre un plan viabil de înverzire a Bucureștiului, care a fost proiectat și asumat de arhitecţi şi peisagişti de renume şi merită pus în aplicare cât mai repede. Nu există niciun motiv pentru a nu-l implementa şi a nu fi susţinut inclusiv de întreaga clasa politică. De aceea, am iniţiat o petiţie online în acest sens, pe care vă invit să o semnaţi, pentru a susţine demersul: http://www.petitieonline.com/deschideti_parcul_parlamentului_pentru_cetateni.”, se arată într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.