Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea cere ÎMPUȘCAREA urșilor, atacatorii oilor și ai oamenilor: 'Nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal'

daea si iohannis

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Ploieşti, referindu-se la atacurile repetate ale urşilor din ultimele luni, că soluţia ar fi reducerea numărului de animale sălbatice, el punctând că oamenii sunt cei care trebuie protejaţi.

"Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om şi animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spaţiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, şi să protejăm oamenii", a spus Daea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foarte interesant! Cine este cel mai bine plătit angajat din România și ce funcție are acesta

Ministrul oferă şi o soluţie. "Dar de ce să nu-i împuşcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal, să fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem şi împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun", a adăugat ministrul.

Întrebat dacă a purtat discuţii la nivelul Ministerului Mediului pe acest subiect, el a precizat că în acest caz soluţia este ca deciziile să fie puse în practică, realitatea fiind una evidentă. "Aici e vorba de a face. Realitatea este evidentă şi nu trebuie să o ocolim", a adăugat ministrul.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Petre Daea participă sâmbătă la Ploieşti la campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită "Alege oaia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.