Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, pus la zid de Alina Gorghiu: 'Ne trebuie soluţii mult mai articulate!' / Replică ironică din PSD

Facebook
Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat marţi, despre criza cerealelor, că Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii în cazul fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina, ea arătând că nu le-a văzut în spaţiul public, inforemază News.ro. Gorghiu a anunţat că liberalii vor vota la Camera Deputaţilor împotriva moţiunii care îl vizează pe Petre Daea.

”Zilele trecute, ministrul Agroculturii şi PSD cerea facilitarea dialogului cu ucrainenii pe tema acestui tranzit de produse agricole de către ministrul Aurescu, s-a rezolvat şi această problemă, s-a facilitat dialogul, mâine are loc întâlnirea însă cfredem noi că Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii. Nu le-am văzut în spaţiul public”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că pe 25 aprilie are loc Consiliul de Miniştri ai Agriculturii, când se va stabili o poziţie unitară pe acest subiect al tranzitului de cereale din Ucraina, către restul lumii, prin România”, a arătat preşedintele interimar al Senatului.

Agricultorii sar la gâtul lui Petre Daea: 'Oamenii nu ştiu ce face el!'

Alina Gorghiu a mai spus că important este să găseacă soluţii

„Nu cred că ne putem permite să stăm zile la rând şi să dăm din umeri. Preşedintele României a făcut acest efort de comunicare cu Comisia Europeană şi a reuşit să obţină un rezultat palpabil, un nou set de ajutoare, prim-ministrul, alături de celelalte state afectate, de ceilalţi premieri, a trimis o scrisoare Comisiei şi de asemenea a avut dialog cu fermierii şi cu toată industria, astfel încât vor beneficia de încă 22 de milioane compensaţii”, a precizat ea.

Preşedintele interimar al Senatului a spus: ”Ne trebuie soluţii mult mai articulate din partea ministrului Agriculturii”. Alina Gorghiu a anunţat că liberalii vor vota în Camera Deputaţilor împotriva miţiunii simple care îl vizează pe Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii. ”Este un demers care nu rezolvă decât mai bifează activitatea parlamentară a colegilor din opoziţie”, a completat ea.

Ironii din PSD

Senatorul PSD Călin Gheorghe Matieș, membru în comisia de agricultură a Senatului, a reacționat spunând că Gorghiu „a rămas în urmă cu ștrile” pentru că Daea a trimis explicații. „Moș Ene, ai legătura”, a adăugat acesta, ironic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.