Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petro Poroşenko, fostul președinte al Ucrainei, are mari probleme: I-au fost confiscate 43 de tablouri

presidency.ro
Klaus Iohannis Petro Porosenko

Autorităţile ucrainene au confiscat printr-o decizie a justiţiei colecţia privată de artă a fostului preşedinte Petro Poroşenko, expusă într-un muzeu din Kiev, relatează vineri agenţia EFE.

''Un reprezentant al Biroului de Stat pentru Investigaţii s-a legitimat directorului galeriei, a spus că este un anchetator şi că există o decizie judiciară pentru confiscarea bunurilor lui Poroşenko, inclusiv colecţia privată de tablouri ale familiei sale'', a scris pe pagina sa de Facebook muzeul Ivan Gonchar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Avocatul lui Poroşenko a confirmat confiscarea colecţiei de picturi, dar a calificat-o drept ilegală.

Biroul de Stat pentru Investigaţii al Ucrainei examinează mai multe dosare în care fostul preşedinte ucrainean între anii 2014 şi 2019, unul dintre cei mai bogaţi oameni din această ţară, figurează ca martor. Într-unul dintre aceste dosare este anchetată o posibilă contrabandă cu obiecte culturale peste graniţa ucraineană.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Pensiile au parte de noi modificări

Potrivit lui Poroşenko, operele de artă ce îi sunt confiscate au fost achiziţionate şi aduse în Ucraina înainte ca el să devină preşedinte şi susţine că are declaraţii vamale ce atestă legalitatea introducerii tablourilor în ţară.

Însă fostul şef al statului refuză să declare anchetatorilor provenienţa colecţiei sale de tablouri, care conform presei cuprinse opere ale unor pictori cunoscuţi, precum Ivan Aivazovski, Ilia Repin, Vasili Surikov sau Ilia Glazunov.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Expoziţia cu tablouri a lui Poroşenko la muzeul Ivan Gonchar a fost inaugurată pe 26 mai fără public, din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta cuprinzând 43 de piese de colecţie, fostul preşedinte afirmând atunci că speră ca după ce vor înceta restricţiile antiepidemice zeci de mii de iubitori de altă o vor vizita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.