Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petroliștii au venit cu propria versiune la Legea offshore: negocieri ÎNCINSE în Parlament/SURSE

Wilhelmsen
offshore

Liderii grupurilor parlamentare discută, miercuri, cu reprezentanți ai companiile petroliere, Exxon și OMV, dar și cu asociația The Black Sea despre Legea offshore. Companiilor petroliere au venit cu amendamente pentru proiectul de lege, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Citește și: Viorica Dăncilă, vești bune pentru crescătorii de porci: câți bani vor fi alocați pentru despăgubiri/VIDEO

La întâlnirea de miercuri din Parlament participă liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, liderul grupurilor minoritare, Varujan Pambuccian, liderul grupului ALDE, Varujan Vosganian și liderul deputaților PSD, Dan Suciu, dar și deputați specializați în domeniul petrolier, deputații USR, Claudiu Năsui și Cristina Prună, deputatul PNL, Lucian Bode, deputatul UDMR Benedek Zakarias și fostul ministru al Energiei Andrei Gerea. De asemenea, la discuții sunt prezenți și reprezentanții companiilor petroliere, OMV și Exxon și asociația The Black Sea.

Surse politice au declarat că reprezentanții companiilor petroliere au venit cu amendamente privind Legea offshore. Liderul grupului deputaților PNL, Raluca Turcan, a acuzat că nu există transparență privind adoptarea proiectului de lege, au adăugat sursele menționate.

Luni, 15 octombrie, va avea loc o nouă întâlnire a grupurilor parlamentare pentru a ajunge la o concluzie, în urma discuțiilor cu companiile petroliere.

Despre legea offshore, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că vor exista mai multe întâlniri pentru a se ajunge al un consens asupra formei finale a actului normativ.

"Nu am mai discutat (cu Liviu Dragnea – n.r.) despre legea offshore. Și la nivelul comisiei și a liderilor grupurilor vor face o discuție cu autoritățile de resort. Iar miercuri grupurile parlamentare vor avea o întrevedere cu Asociația Companiilor de Explorare a Zăcămintelor de Petrol și Gaze. O discuție nu în cadrul comisiei, una care e mai degrabă informală. Liderii de grup trebuie să fie la curent și să susțină o poziție finală comună. Nu, nu cred (că vor fi reprezentanții de la Ministerul Finanțelor – n.r.)", a declarat marți Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai precizat că după această întâlnire va avea loc o ședință a Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaților la care vor participa reprezentanții ministerelor și ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut, joi discuții la Parlament pe marginea Legii offshore. Acestea au fost reluate, vineri, însă după patru ore coaliția de guvernare nu a ajuns la un consens în legătură cu proiectul Legii care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră. La întâlnirea de vineri au participat și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și deputații ALDE, Varujan Vosganian și Andrei Gerea și secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.