Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul denunţă ameninţarea CIA de a-l înlătura de la putere pe Kim Jong-Un

express.co.uk
CIA, n korea, trump

Coreea de Nord a denunţat marţi recenta ameninţare lansată de Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, de a 'îndepărta de la putere conducerea supremă' de la Phenian, relatează agenţia chineză de presă Xinhua, conform agerpres.

"A devenit clar că scopul final al politicii ostile a administraţiei Trump" faţă de Coreea de Nord este "schimbarea regimului", a anunţat agenţia de presă nord-coreeană KCNA, care a citat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Citeşte şi: Igor Dodon este acuzat de TRĂDARE după ce a anunţat că îi va decora pe militarii ruşi din Transnistria

Potrivit purtătorului de cuvânt, Pompeo "a vorbit în mod impertinent la un forum de securitate găzduit de o organizaţie civilă despre 'înlăturarea conducerii supreme'" a Coreii de Nord.

"Ceea ce este cel mai periculos în legătură cu problema nucleară nord-coreeană este personajul care deţine controlul asupra armelor", a afirmat joi Pompeo.

El a menţionat că atât serviciile de informaţii americane, cât şi Pentagonul examinează modul de a separa armele de cineva care ar intenţiona să le folosească.

În cursul unui interviu televizat de săptămâna trecută, Mike Pompeo a declarat că tema programului nuclear nord-coreean îl preocupă pe preşedintele Donald Trump şi că "aproape nu trece o zi la Casa Albă fără ca preşedintele să-l întrebe despre Coreea de Nord şi despre cum răspund SUA la această ameninţare".

La începutul anului, regimul de la Phenian a afirmat că a dejucat un complot al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un prin trimiterea de agenţi în Coreea de Nord în colaborare cu serviciile de informaţii sud-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.