Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul este 'foc și pară': Un raid deasupra ambasadei Coreei de Nord în Spania a fost catalogat drept 'atac terorist'

corea de nord

Un raid asupra ambasadei Coreii de Nord în Spania în februarie a fost "un grav atac terorist", a declarat duminică un reprezentant al Ministerului de Externe nord-coreean, în primul comentariu oficial al Nordului despre incident, notează luni Reuters, potrivit agerpres.ro.

Reprezentantul ministerului a cerut de asemenea o anchetă şi a declarat că Coreea de Nord este foarte atentă la zvonurile că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite şi un grup anti-Phenian se află în spatele raidului.

Citește și: Poșta Română a devenit agent electoral pentru PSD! Cât costă întreaga operațiune .

Cu toate acestea, Coreea de Nord s-a abţinut să învinovăţească Washingtonul direct şi a cerut autorităţilor spaniole să efectueze ancheta într-o manieră responsabilă.

"Vom aştepta rezultatul cu răbdare", a declarat acest reprezentant citat de agenţia de presă de stat a Nordului, KCNA.

KCNA a declarat că un grup armat a atacat ambasada din Spania şi i-a legat, bătut şi torturat pe membri ai personalului ambasadei, furând de asemenea echipamente de comunicaţie.

Citește și: Ministerul Justiției șochează! Se dorește suplimentarea de posturi la o secție care o anchetează pe Kovesi

"O intruziune ilegală, ocuparea unei misiuni diplomatice şi actul de furt sunt o încălcare gravă a suveranităţii statului şi o violare flagrantă a dreptului internaţional, şi acest gen de acte nu ar trebui niciodată tolerate pe glob", a declarat reprezentantul Ministerului de Externe al Nordului.

Citește și: Rareș Bogdan, analiză la sânge: De unde vine pericolul suprem pentru Liviu Dragnea – Cine i-ar putea fura votanții

Un grup disident misterios, Apărarea Civilă Cheollima, de asemenea cunoscut sub numele de Joseon Liber, a recunoscut pe website-ul său săptămâna trecută că s-a aflat în spatele incidentului din 22 februarie, dar a declarat că nu a fost un atac şi că grupul a fost invitat în ambasadă.

Luni, grupul a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi umilit dacă respinge apelurile pentru libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.