Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul susţine că nu există justificare pentru menţinerea sancţiunilor la adresa sa

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord a arătat marţi că nu există justificare pentru menţinerea integrală a sancţiunilor la adresa sa atât timp cât Phenianul a stopat testele nucleare şi balistice în ultimele 15 luni, transmite Reuters preluată de Agerpres.

În replică la discursul unui oficial american, Ju Yong Chol, un diplomat nord-coreean a declarat că problemele dintre cele două ţări ar trebuie abordate pe rând, în scopul construirii încrederii.

În schimb, la summitul de la Hanoi de luna trecută dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, Statele Unite "au venit cu argumentul absurd că diminuarea sancţiunilor este imposibilă înainte de denuclearizare", a mai spus Ju.

Yleem Poblete, asistent al secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, a spus marţi, la sesiunea Conferinţei ONU privind Dezarmarea, că singura cale pentru Coreea de Nord de a se bucura de securitate şi dezvoltare este renunţarea la toate armele sale de distrugere în masă şi la programele privind rachetele balistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.