Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phil Collins a confirmat că va fi doar solist în viitorul turneu Genesis şi a sugerat că grupul s-ar putea retrage după acesta

http://www.billboard.com
phil collins

Muzicianul englez Phil Collins a confirmat că va fi doar solist în turneul Genesis programat să înceapă în luna octombrie şi a lăsat să se înţeleagă că grupul va renunţa la muzică după finalizarea seriei de concerte, potrivit news.ro.

Collins, care cântă acum stând pe scaun, a reconfirmat că nu mai poate să bată la tobe deloc. Nic Collins, fiul lui, va fi toboşar pentru turneul Genesis.

După 54 de ani de carieră, solistul şi bateristul Phil Collins a declarat într-un interviu acordat BBC: „Am o oarecare deficienţă fizică, ceea ce este frustrant. Abia pot ţine un băţ cu mâna asta”.

În vârstă de 70 de ani, muzicianul are o problemă neurologică la braţul stâng, dar şi probleme de auz şi a suferit o accidentare la cap în 2017 şi una la coloană în 2007.

Citește și: SURSE Dealer de droguri ABONAT la festivalurile de răsunet, LUAT PE SUS de DIICOT - Urma să VÂNDĂ droguri la Untold

După un an şi jumătate de amânare din cauza pandemiei, turneul „The Last Domino” va debuta în octombrie în Marea Britanie şi va continua în noiembrie în America de Nord.

Phil Collins a părăsit prima dată grupul în 1996 şi a revenit în 2007 pentru turneul de succes „Turn It on Again”. Între timp, a avut o carieră solo de succes, recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 28 de nominalizări.

Pentru a marca noul turneu, Genesis va lansa compilaţia „The Last Domino? The Hits” pe 17 septembrie.

„În linii mari în ceea ce mă priveşte, nu ştiu dacă mai vreau să plec la drum”, a adăugat Collins, vorbind despre viitor, şi care a refuzat să spună direct dacă Genesis va renunţat complet la turnee. „Suntem toţi bărbaţi de vârsta mea”, a punctat el.

Grupul este completat de chitaristul Mike Rutherford şi claviaturistul Tom Banks, care, alături de Collins, sunt membrii ai trupei de la înfiinţarea acesteia, în 1967. Solistul şi co-fondatorul Peter Gabriel a părăsit trupa în 1975, an în care Collins a preluat şi rolul de vocalist.

Rutherford a spus legat de declaraţia lui Collins referitor la retragerea trupei: „Sunt în regulă cu asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.