Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa germană a forţei de muncă şi-a continuat redresarea în luna mai

Anadolu Agency
germania steag drapel

Numărul şomerilor în Germania a scăzut mai puţin decât se estima în mai, potrivit datelor oficiale publicate marţi, efectele războiului din Ucraina încetinind redresarea pieţei muncii, care continuă de la ridicarea restricţiilor în cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în mai cu 4.000, până la cifra ajustată de 2,285 milioane.

Rata şomajului, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 5%, potrivit Agerpres.

Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să coboare cu 15.000.

"Rata angajării continuă să crească iar cererea pentru noi angajaţi este la un nivel ridicat", a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele.

Cererea pentru personal nou a crescut într-un ritm rapid, în mai fiind înregistrate 865.000 locuri de muncă, cu 211.000 mai multe decât în urmă cu un an. De asemenea, a scăzut numărul angajaţilor cu program redus de muncă.

Datele privind piaţa forţei de muncă sporesc şansele unei redresări a economiei bazate pe consum în următoarele luni, gospodăriile fiind pregătite să înceapă cheltuirea banilor puşi deoparte în perioada restricţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.