Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pictorul Ştefan Luchian a fost omagiat în localitatea natală, la 154 ani de la naştere

Wikipedia
stefan luchian

Zeci de persoane au participat, marţi, la manifestările culturale prilejuite de împlinirea a 154 de ani de la naşterea pictorului Ştefan Luchian, desfăşurate în localitatea natală a artistului. Oameni de cultură, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, dar şi cadre didactice şi elevi de la Liceul Teoretic "Ştefan Luchian" din Ştefăneşti au asistat la depunerile de jerbe de flori la bustul lui Luchian din curtea muzeului dedicat marelui pictor, dar şi la vernisarea unor expoziţii şi prezentarea unui film despre viaţa şi opera acestuia, informează Agerpres.

"În astfel de momente, nu putem decât să ne bucurăm că Botoşaniul este legat de creatorul unor opere celebre la nivel mondial cum sunt 'Un zugrav' şi 'Anemone'. Mă bucură faptul că foarte mulţi tineri participă astăzi la această întâlnire, prin care cinstim onoarea unuia dintre marii oameni de cultură daţi României şi culturii universale de către judeţul Botoşani", a declarat administratorul public al judeţului Botoşani, Cristian Nistor.

Acţiunile culturale de la Muzeul "Ştefan Luchian" au inclus o prezentare a vieţii şi operei "pictorului florilor", susţinută de muzeograful Camelia Munteanu, dar şi vernisajul expoziţiei "Magia Punctului 5 - Trinitate" a artistului Victor Foca, realizată în onoarea lui Luchian. De asemenea, a avut loc proiecţia filmului artistic "Ştefan Luchian", în regia lui Mihai Mărgineanu.

Pe parcursul întregii zile, accesul publicului la Muzeul "Ştefan Luchian" din Ştefăneşti este gratuit, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Pictorul Ştefan Luchian, supranumit "poetul plastic al florilor", s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ştefăneşti, judeţul Botoşani, şi s-a stins din viaţă pe 28 iunie 1916 la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.