Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Picturi realizate de 100 de artiști, scoase la licitație pentru un spital nou, la Alba Iulia

Kidsout
copii pictura

Peste 100 de artiști vor realiza picturi tematice, la Alba Iulia, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii. Acestea vor fi expuse în mai multe locații și vor fi scoase la licitație, banii strânși urmând să fie donați pentru construirea unui mare spital pentru copii cu dizabilități.

Liviu Stanciu, manager comunicare proiect pilot Alba Iulia Smart City, care se ocupă de acest proiect, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cei 100 de artiști din țară și Republica Moldova au ajuns la Alba Iulia.

”Artiștii noștri vor picta, vor avea două mari teme în lucrările lor: Primul Război Mondial și 1 Decembrie 1918 – momentul Unirii. Vrem să facem din artFEST 100 un festival de tradiție (...) Vrem să facem un festival pentru scoaterea în lumină a lucrurilor frumoase pe care Alba Iulia le poate pune în valoare și în alt fel, în cazul nostru prin artă”, a spus Liviu Stanciu.

În urmă cu 100 de ani, delegații veniți la Alba Iulia au decis Unirea Transilvaniei cu România.

Între 8 și 11 noiembrie se vor desfășura activități artistice interactive, deschise gratuit atât pentru artiști, cât și pentru albaiulieni și turiști, iar în perioada 12 noiembrie - 5 decembrie toate lucrările realizate vor face obiectul unei expoziții deschise în diverse locuri din Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel într-o autentică galerie de artă în aer liber, populată de artiști plastici şi muzicieni care vor transforma o toamnă cu multă lumină şi căldură într-un adevărat festin de culoare şi voie bună, au transmis organizatorii festivalului.

Artiștii vor putea fi văzuţi lucrând live în spațiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetăţii, care vor fi accesibile publicului. Tot în cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictură dedicate copiilor şi coordonate de persoane specializate.

Lucrările rezultate în urma atelierelor de pictură vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va putea fi vizitată în intervalul 12 noiembrie - 5 decembrie.

Festivalul va găzdui şi o gală caritabilă, în 11 noiembrie, în care lucrările vor fi licitate, iar sumele oferite vor fi donate ONG-ului Maria Beatrice, care construiește cel mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilități din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.