Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PIDU a fost aprobat - Aproximativ 200 milioane de euro pentru modernizarea Bucureștiului

pidu

piatadefloriPlanul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru București a fost adoptat marți, 26 ianuarie, de consilierii generali, drept urmare în viitorul apropiat se vor face investiții de aproximativ 200 de milioane de euro la Piața Romană la Nord, Piața de Flori la Sud, Calea Moșilor la Est și Calea Griviței la Vest.

Primarul Capitalei Răzvan Sava a declarat că prin acest vot s-a făcut un pas mare pentru modernizarea Capitalei.

”Adoptarea de către CGMB a PIDU - PLAN AMPLU DE REFACERE ȘI PUNERE ÎN VALOARE A IDENTITĂȚII URBANE - ne dă șansa unei dezvoltări unitare a orașului.  Bucureștenii se vor putea bucura de mărirea numărului pistelor de bicicliști, dar și de mărirea spațiului verde ( de la 173.522 mp spații verzi se va ajunge la valoarea de 191.617 mp). PIDU prevede 62 de proiecte de investiţii în Capitală. Vom avea un oraș cu o arhitectură mai prietenoasă, dar și cu un trafic mai fluent”, a declarat edilul.

Răzvan Sava a subliniat faptul că în anii următori PMB va trebui să realizeze proiectele care au fost aprobate astăzi.

”În anii următori, PMB va trebui să treacă la realizarea acestor proiecte aprobate azi. Acum ele sunt planuri, planșe desenate, dar de mâine pot deveni realitate", a mai completat primarul general.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana ( PIDU) vizează fluidiziarea circulației auto prin crearea unui sistem integrat de parcări și încurajarea folosirii mijloacelor de transport durabile, dar și reconfigurarea spațiilor publice urbane.

PIDU va reface legătura pietonală și pe bicicletă între zona de Nord a centrului istoric (Lipscani) și zona de sud – Rahova care a decăzut în urma urbanizării socialiste.

Proiectul va fi finanțat  prin POR 2014-2021 (129 milioane de euro) la care se adaugă contribuția națională în valoare de 7 milioane euro.

Vești bune pentru cei din Sectorul 1

Tot în cadrul ședinței CGMB de marți, 26 ianuarie, a fost adoptat proiectul prin care Municipalitatea preia în administrare Clubul Copiilor Sector 1 – Baza Sportivă Cireşarii, de la Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Odată preluată în administrare, Baza Sportivă, aflată în paragină de ani de zile, va fi reabilitată și redată bucureștenilor.

Primarul General, Răzvan Sava, a declarat că proiectul de modernizare a bazei sportive va revitaliza cartierul Domenii din București, pe de o parte, iar pe de altă parte va întări capacitatea de performanță a sportivilor CSM București.

"De ani de zile baza sportivă Cireșarii se află în condiții improprii. Avem acum posibilitatea de a reda locuitorilor Bucureștiului, dar mai ales celor care locuiesc în zona Domenii, Chibrit, Calea Griviței un spațiu verde care a fost lăsat în paragină. Avem obligatia de a reda bucureștenilor, copiilor noștri, șansa de a performa într-un complex sportiv multifuncțional, care, de-a lungul vremii, a dat sportului românesc nume importante. Spațiu verde, sportul înseamnă sănătate. Este obligația noastră de a asigura condiții optime pentru a ne crește copii într-un mediu sănătos", a completat primarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.