Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone afla daca scapa de cautiunea de 1,5 milioane lei

piedone

Tribunalul Bucuresti se pronunta vineri pe contestatia depusa de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la decizia DNA de a-l plasa sub control judiciar pe cautiune, suma stabilita fiind de 1,5 milioane de lei, în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis ca fostul edil trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garantie un imobil si vehicule de epoca.

Initial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea în miscare a actiunii penale în cazul sau pentru fals intelectual si abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu, cu încalcarea dispozitiilor legale privind apararea împotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decât SC Colectiv Club SRL).

Pentru a autoriza functionarea acestei societati, Piedone a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor împrejurari necorespunzatoare adevarului, în sensul ca firma respectiva îndeplinea cerintele legale necesare avizarii.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2015 împreuna cu doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar în cadrul aceluiasi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însa ulterior cei trei au fost eliberati.

Conform DNA, în calitate primar, Piedone si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu, constând în încalcarea dispozitiilor legale privind apararea împotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, în urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei, arata anchetatorii.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor împrejurari necorespunzatoare adevarului, în sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerintele legale necesare avizarii.

În acelasi timp, functionarele Aurelia Iofciu si Luminita Ganea l-au sprijinit pe primar în emiterea celor doua acte administrative, prin întocmirea, respectiv avizarea documentelor.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.