Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pieptea susține transformarea RATB în societate comercială

siglele[1]

Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei din partea PNL, este de părere că Regia Autonomă București ar trebui transformată în societatea comercială.

Liberalul a scris pe Facebook că va discuta cu liderii grupurilor politice din CGMB, astfel încât pe ordinea de zi de pe 29 octombrie să fie discutat un proiect de hotărâre care să transforme RATB în societate comercială.

Pieptea a mai fost interesat în ultima vreme de statutul juridic al regiilor subordonate Primăriei susținând unificarea RADET cu ELCEN sau opunându-se trecerii Metrorex la PMB.

Conform unui dicționar juridic regia autonomă este un „comerciant al cărui capital social este deţinut de organe ale administraţiei publice centrale sau locale şi care desfăşoară o activitate economică de interes naţional/local.”

RATB, ca alte regii din subordinea PMB, a avut probleme financiare în ultimul timp. În primăvară, șoferii RATB atenționau că siguranța călătorilor ar fi pusă în pericol din cauza stării proastei a autobuzelor. Totodată, conducerea Regiei a cerut majorarea prețului cartelelor de călătoriei și impunerea unui orar strict, în care pensionarii să călătorească gratuit, pentru a obține mai multe fonduri.

Sursa foto: Simply Bucharest

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.