Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piesa auto la care renunță tot mai mulți români: 'Unii nu știu, așa au cumpărat mașina'

Radu Pop
auto-bild.ro
service auto

Tot mai mulţi şoferi circulă fără filtru de particule, chiar dacă este ilegal şi ar putea rămâne fără certificat de înmatriculare. Stațiile ITP sunt primele care ar trebui să descopere astfel de modificări neautorizate.

„Au fost foarte multe persoane care au venit fără filtru de particule, unii chiar nu știau, așa au cumpărat mașina. Noi le respingem mașina pe motivul acesta, îi îndrumăm către service pentru înlocuirea filtrului sau montare după caz, iar apoi revin pentru ITP”, a declarat inspectorul ITP, Robert Tăicuțu pentru Observator News.

Registrul Auto Român face controale periodice.

„În acest scop, noi folosim și această evaluare vizuală, verificăm integritatea carcaselor filtrelor de particule pentru a vedea dacă nu au fost făcute anumite modificări la acestea”, spune directorul RAR, Claudiu Mija.

În primele trei luni ale acestui an, verificările au arătat că 9 mașini diesel din 100 sunt modificate astfel.

Filtrul reţine particulele mari nearse, care altfel ar ajunge în atmosferă și ar otrăvi aerul pe care-l respirăm. Dar cu toate acestea, șoferii renunță la filtru din cauza prețului, dar cei care aduc modificări sistemului de evacuare își pun viața în pericol.

„Anularea filtrelor de particule de fapt nu face altceva decât să ne pună în pericol viața noastră cat și a celorlalți participanți la trafic pentru că mașinile nu sunt safe, adică dacă se anulează filtrul de particule în momentul în care acesta nu mai are filtrul de particule celelalte componente inclusiv motorul și turbina sunt afectate pentru că nu mai funcționează în parametrii dați de fabrică”, a avertizat proprietarul unui service auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.