Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piețele financiare se prăbușesc pe măsura creșterii intensității îngrijorărilor legate de răspândirii noii tulpini a coronavirusului

Indicele american S&P 500 a încheiat tranzacţiile de luni în scădere, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, care au umbrit efectul pozitiv al acordului din Congres referitor la noul pachet de stimulare a economiei. Tesla a devenit luni cea mai valoroasă companie inclusă vreodată în S&P 500, dar titlurile sale au coborât cu 6,5% la debutul în acest indice, relatează Reuters preluat de news.ro

Vezi și: Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Indicele Nasdaq a coborât uşor, cu 0,1%, în timp ce indicele Dow Jones a avansat modest.

”Creşterea de Moş Crăciun va trebui să aştepte. Ştirile îngrijorătoare legate de Covid-19 din Marea Britanie au reamintit pieţelor că pandemia de Covid-19 nu a fost încă rezolvată; drumul ar putea fi accidentat şi nesigur”, a declarat David Carter, director pentru investiţii la firma Lenox Wealth Advisors din New York.

Liderii din Congres au ajuns la un acord, duminică, după luni de zile de neînţelegeri. Proiectul, în valoare de 900 de miliarde de dolari, urma să fie adoptat luni în plenul Congresului.

Titlurile băncilor au avut o evoluţie pozitivă, contrară curentului general. Rezerva Federală a publicat vineri rezultatele testelor de stres şi a anunţat relaxarea restricţiilor referitoare la răscumpărări de titluri şi dividende. Acţiunile Goldman Sachs Group au crescut cu 6,1%.

Între cele 11 sectoare incluse în S&P 500, doar cel financiar şi cel tehnologic au consemnat creşteri.

Titlurile Nike au avansat cu 4,9%, după ce producătorul de echipamente sportive şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la venitul anual.

Acţiunile Lockheed Martin au scăzut cu 1,9%, după ce compania a anunţat că va cumpăra producătorul de motoare pentru rachete Aerojet Rocketdyne, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Titlurile International Business Machines au închis în declin cu 2%. IBM a anunţat că va cumpăra startupul finlandez Nordcloud, pentru a-şi dezvolta divizia de cloud-computing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.