Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul suedez Marcus Ericsson, învingător în primul Mare Premiu de la Detroit

facebook.com
Red Bull Formula 1

Pilotul suedez Marcus Ericsson a câştigat primul Mare Premiu de la Detroit, desfăşurat sâmbătă în cadrul campionatului nord-american de automobilism IndyCar, marcat de un accident violent al compatriotului său Felix Rosenqvist, care a scăpat nevătămat după ce monopostul său s-a ciocnit frontal de bloc de beton, informează AFP.

Erisson (30 ani), component al echipei Chip Gannasi Racing, care a activat în Formula 1 între 2014 şi 2018, a obţinut cu această ocazie prima sa victorie în IndyCar, pe acelaşi circuit rutier de la Detroit pe care obţinuse cel mai bun rezultat al său de până acum, un loc doi reuşit în 2019, scrie Agerpres.ro.

Succesul scandinavului a fost facilitat şi de abandonul veteranului australian Will Power (Penske), aflat la conducerea cursei, care nu a mai putut reporni maşina după ultima întrerupere a cursei, cu cinci tururi înainte de final, după un alt accident, fără gravitate, în care a fost implicat francezul Romain Grosjean, debutat în IndyCar în acest sezon.

Marcus Ericsson a trecut primul linia de sosire, după ce a fost înregistrat la capătul celor 70 de tururi de circuit cu timpul de 1 h 45 min 33 sec 112/1000.

El a rezistat până la capăt atacurilor olandezului Rinus Veekay (Ed Carpenter Racing), clasat pe locul al doilea la 1,729 sec, şi mexicanului Pato O'Ward (Arrow McLaren), ocupantul locului al treilea, la 1,910 sec.

În clasamentul general al campionatului IndyCar, după şapte curse, conduce spaniolul Alex Palou (Chip Gannasi) cu 263 puncte, urmat de Mexicanul Pato O'Ward (Arrow McLaren) 248 puncte şi neozeelandezul Scott Dixon (Chip Ganassi) 237 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.