Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong cu Split TVA în Parlament. Ce a decis Senatul

tva 19-24476

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA (Split TVA) nu a fost aprobat nici marţi, 10 octombrie, de plenul Senatului. După ce prevederile actului normativ au fost modificate radical în Comisia de buget a Senatului, plenul a decis retrimiterea la comisie pentru încă o săptămână, cu scopul de a se rediscuta cu Guvernul forma dorită.

Vezi şi: Kovesi, aşteptată la audieri la CSM

Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe au adoptat, pe 26 septembrie, proiectul legii de aprobare a Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA, cu amendamentul că măsura se va aplica obligatoriu numai de către companiile care au relaţii comerciale cu statul, celelalte companii urmând să o aplice opţional. Decizia comisiei conduse de Eugen Teodorovici a nemulţumit conducerea PSD, stânind critici şi din partea lui Liviu Dragnea.

Între timp, în seara zilei de luni, 9 octombrie, premierul Mihai Tudose a declarat la Realitatea TV că se ia încalcul introducerea Split TVA doar pentru companiile de stat şi pentru cele aflate în insolvenţă. Declaraţia premierului a fost invocată şi de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, care a cerut supunerea la vot a propunerii de retrimitere la Comisia de buget a proiectului de lege. Cu 60 de voturi "pentru", propunerea a fost aprobată.

În următoarele zile urmează să aibă loc noi discuţii între Ministerul de Finanţe şi senatorii din Comisia de buget, pentru a se ajunge la o formă finală a actului normativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.