Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pintea, despre stativul folosit de agresorul de la Săpoca: Acestea nu trebuie să stea în salon

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Sorina Pintea a declarat că în saloanele din Spitalul de Psihiatrie Săpoca nu ar fi trebuit să mai existe stative de perfuzii vechi și grele, precum cel folosit de agresor. Ministrul a sugerat conducerii spitalului să înlocuiască stativele cu variantele noi, mai ușoare.

„Sunt astfel de stative pentru perfuzii (ca variantă pentru a le înlocui pe cele vechi, n.r.), din materiale ușoare, și în general spitalele le-au schimbat pe acestea vechi. A fost primul lucru pe care l-am întrebat: Era un stativ vechi sau un stativ nou? Au spus că e stativ vechi. În mod normal, acestea nu trebuie să stea în salon. Trebuiesc adunate”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății a mai spus că a sugerat conducerii de la Săpoca să schimbe toate stativele de perfuzii vechi: „Cele noi sunt mai mici, mai ușoare, mai fiabile, sunt gesturi mici efecte mari care pot fi făcute imediat”.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceștia au murit, iar alți nouă sunt răniți. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție care se era în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.